20Apr
By: yuzdort On: April 20, 2017 In: Genel, Latest News Comments: 0

 

Facebook, Oculus’u satın almasından 3 yıl sonra,  sanal kimlikleri daha da güçlendirecek dikkate değer ilk entegrasyonunu tanıttı.

“Facebook Spaces” beta versiyonuyla sosyal etkileşimi 3d sanal ortama aktarmanın ilk adımını attı. Facebook’un uzun süredir hedefinde olan bu yolculuğun başında, Spaces sayesinde Oculus ekosistemine Fb hesabıylabağlanan kullanıcılar avatar bedenleriyle, sanal gerçekliklte sohbet etmeyi deneyimleyecekler.

messenger-call

Zuckerberg  sanal gerçekliğin potansiyelinin gelecek 10 yılda çok daha iyi anlaşılacağını belirtti. Şu anda Facebook’un “Sosyal VR” alanında çalışan sayıları 30 ile 50 arasındadeğişen bir ekibi var. Ancak arttırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliği gelecek hedeflerinin merkezine yerleştiren facebook gün geçtikçe bu ekibi büyüteceğe benziyor.

Geçmişte “Second Life” deneyimi çok başarılı olmuş hatta seçim çalışmaları için oyun içerisinde seçim merkezleri bile açılmıştı. Facebook Space bunu bir adım öteye taşıyarak Second Life’ın içine girmemize olanak sağlayacak gibi gözüküyor.

 

Trackback URL: https://www.yuzdort.com/2017/04/20/sanal-gerceklik-ucuncu-boyuta-gecti/trackback/